BETONÁREŇ PREŠOV

Profil spoločnosti

Betonáreň Prešov zaisťuje výrobu všetkých druhov betónov, a to vrátane cementobetónových krytov vozoviek a cementom stmelených zmesí pre podkladové vrstvy.

Spoločnosť Prefa Orlov, s.r.o. bola založená v roku 2006, ako nástupca pôvodnej výroby spoločností Prefa a Cementa, výrobné družstvo, ktorých výroba bola po roku 1989 značne utlmená. V tomto období sa spoločnosť zameriavala primárne na výrobu betónových prefabrikátov a úpravu štrkov.

V záujme zaistenia komplexnosti výroby v betonárskom segmente, spoločnosť rozšírila svoje pôsobenie aj na výrobu transportbetónov, a to od roku 2013 v svojom stredisku situovanom na Strojníckej ulici 11 v Prešove. Betonáreň vhodným spôsobom doplnila rozsah tovarov a služieb ponúkaných spoločnosťou, a to v súlade s heslom „všetko pod jednou strechou“.

Stredisko v Prešove je takmer výlučne zamerané na výrobu a transport betónu. Všetky vyrábané betóny splňujú požiadavky a kritéria zákona č. 90/1998 Z.z. o stavebných výrobkoch v znení neskorších predpisov. Podstatnou zložkou pre výrobu prvotriedneho a trvácneho betónu sú jeho kvalitné zmesi. Kamenivo a piesok používaný vo výrobe pochádza predovšetkým z kameňolomu vo Finticiach a zo štrkovne v Orlove. Druhým významným faktorom pri práci s betónom je jeho pružná, efektívna a spoľahlivá dodávka. Z tohto dôvodu betonáreň disponuje vlastným vozovým parkom, a to autodomiešavačmi s čerpadlom na prepravu transportbetónov, ako aj inými nákladnými vozidlami na prepravu tzv. polosuchých betónov.

Betonáreň dodávala betón na významné stavby v regióne, ako napríklad:
- výstavba PSK Arény v Prešove;
- výstavbu závodu LEYARD EUROPE, s.r.o. v Záborskom;
- výrobná hala spoločnosti KOMAS, s.r.o. v Giraltovciach;
- výstavba križovatky D1 Prešov západ.

V súčasnej dobe betonáreň dodáva betón aj na stavbu tunela budovaného v rámci stavby D1 Prešov západ - Prešov juh.

 

BETONÁREŇ PREŠOV zverejnené: 16.2.2021
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.